Erwin Lauterbach åbnede sin første Restaurant Saison i 1981 på Hotel Østerport, hvor hans forkærlighed for de gode råvarer og den gode smag hurtigt fik et trofast stampublikum.

Senere i 1989 flyttede Restaurant Saison til Skovshoved Hotel og fra 1993 til 2012 var adressen for restauranten og dens legendariske ejer Strandvejen 203 i Hellerup. Fra 2011 og f
rem til sommeren 2022 holdt Erwin Lauterbach til på Restaurant Lumskebugten på Esplanaden.

I dag forsætter Lauterbach sit virke i Saison Food med fokus på udvikling af opskrifter og rådgivning.

Grøntsager har en særlig plads hos Lauterbach. Sæsonens grøntsager anvendes som råvare i mange sammenhænge, men først og fremmest som den klare indikator på, at hver enkelt årstid har sit udbud af gode grøntsager. Erwin Lauterbach har - om nogen - været med til at sætte den høje standard for dansk gastronomi siden starten af 80'erne.

 - Mad skal smage af det, den er lavet af - Grundlaget for vellykket madlavning er at tilgodese det bedste i hver råvare og at fremhæve dens egen smag. Således sagde Erwin Lauterbach i forordet til sin bog "Smukt og enkelt" - en gastronomisk kalender helt tilbage i 1991 - og det gælder stadig her i 2022.