I denne uge har jeg hos Coop/Brugsen kunne købe ret store let faste spidskål til en uforståelig lille pris á 5 kr. stykket – købte 4 stk. og de kan holde sig på køl ret længe.

Spidkålssalat med spicy marinade

Til 4 personer:

½ spidskålshoved delt fra top til rod

Marinade:
½ rød chili
3 fed hvidløg
Saft af 2 lime
1 spiseskefulde reven frisk ingefær
1½-2 dl. vindruekærneolie eller anden olie uden alt for megen smag
En portion frisk krydderurt efter eget valg – persille, dild, løvstikke eller måske koriander


Start med marinaden og lav gerne en dobbelt-
portion - kan opbevares på køl i en længere periode:

Flæk chilien, fjern kærner og skær i tynde strimler, som derefter skæres i så små tern som muligt – kom i en skål. Brug evt. engangshandsker
Masser limen, så den er nemmere at presse saften ud af. Halver limen og pres saften over chilien.
Pil hvidløgene og skræl ingefærstykket. Riv dem på de små huller af et råkostjern – kom i skålen.
Tilsæt olien og rørsammen – salte evt. lidt.

Marinaden kan forberedes i god tid.

Derefter:

Snit spidskålen i nogenlunde stykker og kom i en salatskål
Fordel nogle gode skefulde af den spicy marinade i salaten
Sørg for at alle ingredienserne i marinaden kommer med.
Server salaten krydret med urt

Til salaten kan serveres fjerkræ, fisk, farsret eller f.eks. stegt blomkål

VELBEKOMME