Knoldselleri-toast på puré med citron, kantareller og stegt filet af frisk fisk

4 personer forret/frokostret

Knoldselleri:
1 knoldselleri ca. ½ kg – nye er i handlen lige nu
20 gr. smør (skal brunes)
1 finthakket skalotteløg
Mindst 1 dl. hakket persille
1 citron hvoraf der skal bruges både den gule skal af ½ citron, lidt saft og et par citronskiver

Kantareller:
3-4 kantareller pr. person evt. kombineret med champignoner eller anden dyrket svamp
½ dl vindruekerneolie til stegningen

Frisk fisk:
Frisk fisk efter eget valg – jeg vælger gerne filet af makrel, sild, rødspætte eller skrubbe – gode fisk i den billige skala, men som er herlig spise, hvis de er friske. Husk at filerne skal være med skind.

---

Skyl og skrub og evt. skræl sellerien. Halvér fra top til rod og skær 4 skiver på 2 cm tykkelse. Kog skiverne i ca. 5 minutter i vand krydret med salt og et par citronskiver. Resten af sellerien koges mør i vand og stampes til en grov puré, som smages til med salt, peber, lidt citronsaft og brunet smør.

Lav en blanding af reven citronskal, finthakket skalotteløg og hakket persille.

Svampene renses og deles om nødvendigt. Lige før servering ristes svampene i olie ved høj varme, rist dem ikke mere end at de bevarer deres form. Kom svampene på køkkenrulle.

Selleriskiverne steges gyldne.

Fiskefilerne steges på skindsiden ved høj varme i olie – lægges på køkkenrulle med skindsiden op.

Anretning:
Fordel selleripuréen på 4 varme tallerkner, derpå lægges de stegte selleriskiver og svampene og den stegte fisk. Retten krydres med skalotteløgsblandingen og salt